pondělí 12. září 2011

Učiníme to přenosným

[Abstract - Making it moveable
A light note on a need for keeping the workplace clean, depicting the wooden chest I made to transport the tools and in-progress work.]

Kdokoliv experimentující s brnířinou dříve či později zjistí, že má několikery kleště, kladiva, různé pytlíky či lahvičky a hromadu nástrojů, přípravků a vůbec všelijakého materiálu, drát, vosk, olovo a bůhví co. Něco jsou nepovedené pokusy (které přeci nemá cenu vyhodit, že...), něco rozpracované věci "na potom" atd. atd.

Naše přítelkyně a manželky jsou jistě velmi trpělivé, ale i jejich trpělivost časem přeteče, pokud na ně odkudsi vypadne kus železa nebo se na poličce doma už rok povaluje pokažený nástroj.

Tehdy je čas vyrobit si přiměřeně velkou bedničku, kam se všechno to harampádí vleze a může být maskováno jako rustikální doplněk domácnosti. S ohledem na jistou anachronii brnířiny (přeci jen je to tak nějak zaniklé řemeslo) je vhodné bedničku stylizovat tak, aby nerušila svým vzhledem historický dojem, který se brníř zhusta snaží vytvořit, pokud na něj koukají nějací diváci (rodina se za diváky nepočítá).

Bednička...

A poklady, které ukrývá


Žádné komentáře:

Okomentovat